Dag-til-dag levering (bestil inden kl 14)
Fri fragt til DK ved køb over 500 kr.
Gratis ombytning
Ét træ plantet pr. produkt
Gratis afhentning i Aarhus C
Previous slide
Next slide

Go Green

Når man arbejder med tøj og ansvarlighed på samme tid, så kan det være svært at vide hvilken vej man skal gå.

Hos Repbasics har vi forsøgt at forklare nogle af de valg vi har taget, for, i vores øjne, at gøre en produktion mindre belastende for miljøet og mere ansvarlig. Vi bliver hele tiden klogere, og vi forsøger altid at gøre det, vi gjorde i går, bedre i dag.

Vi er altid interesserede i at høre meninger og forslag omkring det vi gør – både positivt og negativt – så hvis du har kommentarer eller spørgsmål til det vi laver, så har du altid mulighed for at kontakte os ved at skrive til Mikkel på mikkel@repbasics.com. I første omgang håber vi bare at du interesseret vil læse om alle de tiltag vi allerede har gjort os herunder. :-)

Træplantning

Hos Repbasics har vi valgt at plante et træ pr produkt vi sælger. Det har vi valgt fordi vi godt ved, at tøjproduktion forurener og udleder CO2. På den her måde kan vi give tilbage til den natur, som i flere år har været med til at give os vores produkter. 

Som kunde eller samarbejdspartner i Repbasics Teams, hjælper du os med at plante endnu flere træer rundt omkring.

Vores træer plantes flere steder i verden, men vi planter dem primært i udsatte 3. Verdenslande, da arbejdet i at plante træerne og pengene vi donerer her har den største indflydelse. I vinteren 2019 gik vi dog sammen med en lokal landmand og plantede 4000 træer lige udenfor Aarhus.

Repbasics holdet som planter træer

Økologisk bomuld

Repbasics t-shirt på atletikbanen

I de produkter vi fører som indeholder bomuld, så vil du se at det altid er 100% økologisk bomuld.

Ved kun at anvende økologisk bomuld med de rette certificeringer, er vi sikre på at vores råvarer er dyrket på marker uden pesticider og kemikalier, som er langt bedre for planeten end når bomuldsplanterne har fået kunstig gødning.

Den kunstige gødning gør at planterne vokser hurtigere og bruger mindre vand, men til gengæld bliver markerne hurtigt ødelagt på grund af de mange giftstoffer i jorden. Ved at anvende naturlige midler i dyrkningen, så kan markerne holde langt flere år og sender ikke giftige kemikalier ned i vores grundvand.

Udover den materielle fordel ved at vælge produkter med de rette certificeringer, så stiller certificeringerne også flere sociale krav til blandt andet arbejdsvilkår, børnearbejde, arbejdstider og meget mere.

Produktion

Tøjproduktion er ikke guds gave til miljøet, men vi må også indse, at vi ikke får folk til at stoppe med at bruge tøj, og vi derfor er nødt til at skabe den bedste udgave, for at passe på vores miljø og tage ansvar for den indflydelse de produkter vi sætter i verden har.

Indtil videre har vi erstattet den stadig populære, konventionelle bomuld med økologisk bomuld i vores produkter, og når vi finder noget som vi mener kan være et lige så godt alternativ til polyester og elastan, så skal vi også have udskiftet de materialer. Derudover har vi forsøgt at give igen til naturen ved blandt andet at plante træer som modsvar til den CO2-udledning vi ved vi har i vores produktion, og som vi selvfølgelig ønsker at kompensere for. Vi samarbejder tæt med vores leverandører for at optimere produktionen og dermed også vores produkter, men også for at sikre, at deres medarbejdere arbejder under ordentlige forhold.

Vores oplag i produktionen er altid beregnet ud fra hvad vi forventer at sælge, således at vi ikke producerer varer vi ikke får solgt, og vi holder os væk fra kollektionsvarer, som betyder at vi aldrig smider varer ud eller udskifter dem, fordi de er forældet.

Alle vores samarbejder med kunder og Teams er opbygget af en filosofi om ikke at producere noget, som ikke bliver afsat. Derfor trykker vi kun til vores Teams i oplag vi ved de kan sælge, og vi forsøger for så vidt muligt at anvende metoder hvor tøjet allerede er afsat inden det bliver produceret. Det hjælper vores Teams til ikke at brænde inde med størrelser de ikke kan komme af med, og det eliminerer overproduktion. Du kan i øvrigt læse mere om Teams her.

Slidstyrke

2 repbasics atleter iført repbasics tøj

Materialerne i vores produkter er nøje udvalgt for at sikre en høj kvalitet i dit tøj, og vores mål er at skabe tøj du føler dig tilpas i og er glad for i mange år frem.

Vores egen produktion af t-shirts er lavet af en sammensætning af økologisk bomuld, polyester og elastan. Det er tre råvarer, der tilsammen giver vores t-shirts en grad af komfort som ikke findes i meget andet tøj, der samtidig har en slidstyrke og funktionalitet som ses i vores t-shirts.

Vores ønske er ikke at lave det mest miljøvenlige produkt, hvis ikke det lever op til vores strenge krav om funktionalitet og slidstyrke. Til gengæld vil vi altid udfordre de materialer og produktionsmetoder vi bruger, og det er det vi kalder for ansvarlighed.

Deltag i kampen

Med Repbasics’ produkter beder vi dig om at tage et valg, når du køber dit træningstøj. Vores produkter er et aktivt valg om at ville det bedre for både dig selv og miljøet, og vi håber du har lyst til at være med på rejsen.

Som en del af Repbasics Teams viser du dine medarbejdere, kunder eller medlemmer, at du ønsker at tage et ansvarligt valg, når du vælger firmatøj og træningstøj. Med Repbasics i ryggen bidrager du samtidig aktivt til din virksomheds CSR-profil.

Scroll to Top