Dag-til-dag levering (bestil inden kl 14)
Fri fragt til DK ved køb over 500 kr.
Gratis ombytning
Ét træ plantet pr. produkt
Gratis afhentning i Aarhus C
Previous slide
Next slide

Designprincipper

Når vi udvælger produkter, designer tøj, beslutter materialer, så er det nogle gange svært at balancere alle de bolde vi gerne vil have i luften. Vi vil gerne producere det bedste, men det skal også være så grønt som muligt. Derudover vil vi gerne have det meste er groet i baghaven, for at mindske belastningen ved transport, som ikke reelt har en værdi for dig som bruger. 

Men hvordan kan man få alle de ting vi gerne vil, stoppet ned i hvert eneste produkt vi sælger? Og hvordan forklarer vi dig, hvad vi har taget en beslutning ud fra? Vi har kogt det ned til functionality, longevity og responsibility.

For at gøre vores eget arbejde mere enkelt, og for bedre at kunne forklare dig, hvad der foregår i vores hoved i en designproces, så har vi udtænkt tre principper, som vi gerne vil dele med dig. Det er vigtigt med transparens, og vi vil gerne være så transparente over for dig som muligt. Ikke kun fordi vi mener det vi gør er rigtigt, men også fordi vi tror på, at du bedre kan forstå vores valg, hvis du kender tankerne bag. Derudover giver det dig også et langt bedre grundlag at stille spørgsmål ud fra, og vi tror vi kan lære meget af dig som forbruger. Hvis du har spørgsmål, som vi ikke kan besvare, så er det nok på tide, at kigge ind i det. Har du omvendt spørgsmål vi kender svaret på, så kan det være vi bare ikke har forklaret det godt nok.

Vores designprincipper har altid været med i overvejelserne inden en ny produktion, og det bliver de ved med. Måske de ændrer sig lidt over tid. Det sker som regel, hvis vi selv bliver klogere på det vi laver, eller hvis vi får hjælp af nogen, der er klogere end os. Vi håber du vil læse om dem, og at du vil stille spørgsmål, hvis du har nogen.

Functionality

Longevity

Responsibility

crossfit-tøj-fitness-træningstøj

Functionality

Funktionalitet er essentielt, når vi snakker træningstøj. Hvis ikke vi kan være med til at opfylde dine funktionelle krav til dit træningstøj, så kan vi heller ikke få dig til at vælge vores tøj frem for det andet i skabet. Derfor er det vigtigt, at vi kan måle os med dine alternative muligheder, både når du vælger tøj, men i den grad også udstyr.

Selvom vi er glade for at lave ansvarlige produkter, så er de nødt til at opfylde visse krav. Du skal kunne bevæge dig i dit tøj, du skal kunne svede i dit tøj, og det skal kunne holde til det. Dit træningsudstyr skal kunne holde til at blive brugt, det skal sidde godt på dig, og det skal tjene det formål, det er sat i verden for. 

Når vi stiller de her krav til vores produkter, så kan det godt være vi er nødt til at kompromittere vores ansvarlighedsprincip (responsibility) en smule, men vi mener det er en fair pris for at kunne lave produkter, der enten er bedre eller kan måle sig med de alternative produkter, du kunne have valgt i stedet for vores.

Funktionalitet er alfa omega, for at sikre, at det er vores produkter, der ligger øverst i dit skab eller i din træningstaske, og hvis det betyder du får brugt dine Repbasics-produkter, så er det i sidste ende også det mest ansvarlige.

 

Longevity

Vi skal bruge det vi køber længe. Faktisk er det at bruge dit tøj til enden af dets livscyklus det bedste du kan gøre, for at minimere dit forbrug, og det mest ansvarlige du kan gøre, er at bruge den t-shirt du har i skabet frem for at købe nyt. Når du så endelig køber nyt, så skal du købe godt.

Men det er selvfølgelig også svært for os at sælge dig noget, hvis vi bare beder dig om at bruge det aflagte tøj du har hjemme i skabet, og som i øvrigt kradser, strammer eller lugter dårligt. Derfor opfordrer vi dig til at købe noget tøj, der holder længe, og noget som du gider gå i længe.

Vi laver ikke nye kollektioner eller limited editions. Vi laver tidløse styles, som vi mener du kan have på hver eneste dag, til hver eneste træning, hele dit liv – hvis du altså kan holde formen og husker at vaske tøjet i ny og næ. Vi opdaterer nuværende styles, så vi hele tiden er på forkant med ny teknologi og nye behov, og hvis vi en sjælden gang imellem udskifter modeller, så er det ikke fordi vi brænder et restlager – så er det fordi vi ikke har flere.

Det er dit ansvar at bruge dit tøj og udstyr til ende. Det er vores ansvar at sikre det holder så længe som muligt. Det kalder vi longevity.

yogamåtte-kork-miljøvenlig
yogamåtte-kork-miljøvenlig

Responsibility

Ansvarlighed er et ord vi ynder at bruge om mange af de ting vi gør. Ikke fordi vi gør noget banebrydende, men fordi vi rent faktisk tager ansvar. Vi arbejder hele tiden på at gøre vores tøj lidt grønnere, og på at få kablet i vores speed ropes til at holde lidt længere.

Produktion af tøj og udstyr er ikke bæredygtigt, og det bliver det heller ikke, før vi opfinder nye, innovative metoder og materialer. Når vi producerer vores produkter, så gør vi det med ansvarlighed for øje.

Når vi siger ansvarlighed, så betyder det at vi gør alt hvad der står i vores magt, for at mindske unødigt forbrug lige fra produktionens start og til dine varer ligger hjemme hos dig.

Responsibility er vores måde at sige, at vi ikke er i mål, og måske aldrig kommer det, men at vi tager ansvar for det vi gør, og træffer det bedst mulige valg ud fra de forudsætninger vi har.

 

Vores designprincipper er ikke hugget i sten, men de er vores måde at sikre, at vi altid evaluerer nye produkter, forbedringer og generelle valg i vores drift ud fra nogle ordentlige principper. 

Vi er nødt til at være omstillingsparate og modtagelige for inputs til vores principper, for det er dét der gør, at vi også kommer videre og bliver ved med at udvikle mere funktionelle, holdbare og ansvarlige produkter i fremtiden. Den perfekte formel er ikke opfundet endnu, og der går mange år før vi er der. Hver dag tager vi dog et skridt tættere på noget, der er rigtigt, og det skal vi blive ved med at gøre.

Hvis du har noget, der undrer dig i forhold til det vi skriver her, og hvad vores designprincipper egentlig betyder for dig, så mener vi det, når vi siger, at vi gerne vil høre fra dig. Vi kan godt sidde på kontoret og bekræfte hinanden i alt hvad vi mener og tænker, men vi bliver så uendeligt mange gange klogere, hvis du udfordrer os og stiller spørgsmål.

Har du spørgsmål eller kommentarer til os, så kan du altid fange os på hej@repbasics.dk. Vi lover at svare så hurtigt vi kan 🙂

Scroll to Top