Dag-til-dag levering (bestil inden kl 14)
Fri fragt til DK ved køb over 500 kr.
Gratis ombytning
Ét træ plantet pr. produkt
Gratis afhentning i Aarhus C
VI BYTTER JULEGAVER HELT TIL PÅSKE
Previous slide
Next slide

Certifikater

Certifikater er gode, fordi de kan give en vished omkring en vares oprindelse og hvad det er lavet af. Vi synes dog ikke certifikater er alt. 

Når vi taler om certifikater, så har de nogle gode ting, som blandt andet at kunne garantere hvordan en naturlig metervare er dyrket eller hvordan et kunststof er fremstillet. Derudover går mange certifikater efterhånden langt tilbage og kigger på mange andre ting end kun de mest normale ting som f.eks. kemikalier, stofsammensætning og lignende. De mest anerkendte certifikater i dag går helt tilbage og kigger på sociale forhold for de ansatte, miljømæssige kriterier som kemikalier osv., samt kvaliteten af det færdige produkt.

Problemet med nogle certifikater er, at de også skærmer for gode ting, der ikke kan certificeres. Vores designprincipper gør at vi altid kigger på flere parametre, når vi producerer vores varer, og derfor ligger vi ikke inden for rammerne, for at kunne producere varer, der certificeres med de mest anerkendte certifikater. Det gør, at vi kigger for på certifikater i stedet for at kigge på at skabe det optimale produkt til formålet eller for eksempel at forlænge holdbarheden af et produkt. Det

OCS (Organic Content Standard)

OCS er den certificering metervaren i vores t-shirts har. Det er en bomuldscertificering til varer, der indeholder et økologisk materiale, men giver samtidig mulighed for at “blande” andre stoffer i den færdige metervare.

Vores t-shirts’ stof er certificeret som OCS Blended, da de indeholder 48% økologisk bomuld.

GOTS (Global Organic Textile Standard)

I bomuldsverdenen er GOTS den mest anerkendte certificering, der kan opnås på nuværende tidspunkt. Den er blevet populær, fordi den ikke kun kigger på mængden af økologisk materiale, der er i en metervare eller et produkt, men også på sociale forhold som mindsteløn, børnearbejde, arbejdsforhold og mange andre ting, som har været og stadig er kæmpe problemer i tekstilproduktion.

Få af vores produkter er GOTS-certificerede, da meget af det stof vi bruger, er blandet med andet end økologisk bomuld. Nogle af vores produkter er lavet med 85% økologisk bomuld, og er certificeret med GOTS label-grade 2, der accepterer 70% økologisk bomuld og derover. For at få label-grade 1 inden for GOTS skal minimum 95% af det færdige produkt bestå af økologisk bomuld.

Du kan læse mere om GOTS her.

global-organic-textile-standard-gots-vector-logo

GRS (Global Recycled Standard)

De seneste år er det blevet markant mere populært at forsøge at genbruge fibre fra gamle varer og genbruge dem i nye produktioner. Kigger man på nogle af løsningerne på den globale krise, så er det helt klart også et skridt i den rigtige retning at genbruge, fordi vi på den måde kan forlænge levetiden af noget stof, der ellers var endt på en afbrænding.

Global Recycled Standard er den mest anerkendte certificering for genbrugsmetervarer. Den vægter både materialet, men også sociale forhold. Metervaren i vores Repbasics Functional Shorts er blandt andet certificeret efter GRS.

GRS er dog ikke perfekt. I dag kommer omkring 99% af genbrugspolyester (som vores shorts er lavet af) fra gamle plastikflasker, og gamle plastikflasker, der laves til genbrugspolyester kan godt GRS-certificeres. Det giver en skævvridning fordi det muliggør at producere plastikflasker udelukkende med det formål, at lave dem om til genbrugspolyester lige efter.

Vi vil læne os op ad principperne i GRS så længe der ikke er et alternativ, men vi mener der mangler en certificering, der kun tillader gammelt tøj at blive til nyt – og gamle flasker bør genanvendes til ny drikkeemballage.

Vi forsøger hele tiden at udvide listen af certifikater, så vi kan informere dig bedst muligt om, hvilke certifikater vi bruger og ikke bruger, og hvorfor.

Har du spørgsmål eller kommentarer til os, så kan du altid fange os på hej@repbasics.dk. Vi lover at svare så hurtigt vi kan 🙂

Scroll to Top