Gymnastic grips - til Crossfit og fitness

Hvad skal grips bruges til?

Har du forsøgt dig med pull-ups, toes-to-bar, muscle-ups eller måske en “skin-the-cat” i ringene i dit fitness-center eller din Crossfit-box? Så har du måske også prøvet at få revet dine hænder op eller haft hård hud i håndfladerne? Det kan betyde at du ikke kan lave meget andet end at køre på assault bike den næste uge, og hvem gider det? Måske er gymnastic grips løsningen for dig.

Gymnastiske grips blev udviklet til gymnaster som lavede en masse øvelser hvor deres greb var et af de vigtigste redskaber. For at undgå sår i håndfladerne, så brugte man grips for at minimere friktion i hænderne og derved undgå skader. De seneste par år har disse grips dog også gjort sit indtog især i Crossfit-centrene, men også fitness-centre rundt omkring.

Med de mange øvelser i gymnastiske ringe eller i barren som bliver mere og mere populære, så kan et sæt gymnastiske grips være vejen til at holde dine hænder pæne og fri for hård og oprevet hud!

Se et udvalg af vores grips her...

Hvilke grips skal jeg vælge?

Der er efterhånden mange bud på det perfekte sæt gymnastic grips til Crossfit og fitness, og det kan være svært at vælge hvilke grips man skal have. Især fordi de ofte virker til forskellige behov.

Er du ikke sikker på hvilken model eller størrelse du skal vælge? Så har vi heldigvis lavet en guide. Guiden kommer til at tage udgangspunkt i nogle af de grips vi selv forhandler, både fra vores eget mærke og grips fra Reyllen og PicSil

Reyllen og PicSil Gymnastic Grips

Vores partnerskaber med både Reyllen og PicSil er begge partnerskaber vi er meget stolte af. Både fordi vi synes de har de bedste produkter på markedet for grips til eksempelvis Crossfit, men også fordi de har nogle værdier vi kan forstå.

PicSils produkter er produceret lokalt i Spanien, hvilket giver dem mulighed for at kontrollere at arbejdsforholdene er som de skal være. Reyllen pakker deres grips i bionedbrydeligt plastic, så de belaster mindst muligt. Det er blot nogle af de værdier, vi i Repbasics er stolte af at kunne give videre. Vi planter samtidig et træ per produkt solgt på vores webshop, og det giver i sidste ende en god cocktail af ansvarlighed 🙂

Den ultimate guide til at vælge de rigtige grips

For at være ærlig, så er det nok de færreste der ved hvad de gerne vil have, når de leder efter deres første sæt grips til enten deres Crossfit- eller fitnesstræning. Det kan være svært at vide hvilke faktorer du skal gå efter, for at få fingrene i (hehe) de helt rigtige grips første gang.

Derfor vil vi i Repbasics gerne tage dig igennem tre steps, så du kommer nærmere at vælge de helt rigtige grips til dig selv. Eller i hvert fald blive klogere på hvad der passer bedst til lige netop dine behov.

 

1. Hvilken model skal jeg vælge?

Siden den klassiske 2-finger gymnastiske grip kom frem for mange år siden, så er der kommet forskellige præferencer inden for grips, hvilket også har betydet at der er kommet flere modeller til. Derfor er det første du skal overveje, om du ønsker et sæt grips med plads til to fingre, tre fingre eller et sæt grips helt uden fingre.

2-finger grips

2-finger grips er den klassiske gymnastiske grip som har været brugt af gymnaster i mange år.

Kendetegnet ved denne type grips er at den kun dækker det mest udsatte område i hånden og du får derfor maksimal feeling med barren eller ringene med din hånd på de andre områder i håndfladen. Hvis man ikke så godt kan lide at have et ekstra lag i hånden, så kan denne slags grips være den bedste mulighed for at få en optimal beskyttelse uden slet ikke at have kontakt med barre eller ringe i håndfladen.

2-finger grips er et rigtig godt valg til hvis du skal lave mere statisk og styrkebaseret gymnastik i ringene eller barren i forhold til hvis du f.eks. laver mange Crossfit-workouts.

3-finger grips

3-finger grips er især blevet populære inden for fitness og Crossfit de seneste år, og er også dem vi mener er mest all-round og derfor selv har udviklet vores egen udgave af.

Disse grips er formet naturligt efter hånden således at du ikke føler du har en plade liggende imellem barre/ringe og håndflade, når du træner, samt fuld mobilitet i din tommelfinger.

3-finger grips kan derudover bukkes bagover spændet, så det ikke sidder i vejen når du laver øvelser hvor du ikke skal bruge beskyttelse til hænderne, men heller ikke vil tage dine grips af og på.

Fingerless grips

Efter 3-finger grips blev populært, så begyndte man at se flere og flere atleter bruge deres grips uden at bruge fingerhullerne. Det giver et bedre grip, fordi mere af barren er i kontakt med gripfladen og ikke dine fingre.

Fingerless grips er for dig der hurtigt vil have dine grips af vejen når du ikke bruger dem uden at bøvle med at tage dem af og på, og ikke har et behov for at dine grips sidder på en bestemt måde.

Ligesom 3-finger modellen, så kan fingerless også både bukkes bagover efter behov og er formet naturligt efter din hånd.

2. Hvad for noget materiale vil jeg foretrække?

I dette afsnit af vores guide er vi kommet til materialet som vores grips er lavet i, og her går vi lidt mere specifikt ind i Reyllens grips. Forskellen i de forskellige typer af materialer i gymnastiske grips kan have meget at sige i forhold til produktets holdbarhed (for lad os nu bare være ærlige, de holder ikke for evigt…), produktets grebsstyrke og produktets komfort.

Hos Repbasics har vi valgt, efter flere forskellige tests, at forhandle to forskellige serier af grips, og det bliver også dem vi guider dig igennem i dag. De to forskellige serier vi har valgt at tilbyde jer, er Reyllens “Gecko series” og “Bumblebee series 2”

Holdbarhed og komfort

Er holdbarhed og komfort de vigtigste parametre for dine grips, så skal du vælge et af de blødere materialer. Med et blødere materiale vil du opleve en god beskyttelse, men som samtidig er behagelig at bruge.

De mest populære grips inden for holdbarhed og komfort er Repbasics 3-finger grips, da de både har en behagelig flade, men også et komfortabelt spænde, som ikke skarver eller ridser under din træning.

Har du forelsket dig i et par grips fra Reyllen, kan det anbefales at vælge deres Bumblebee grips, f.eks. Bumblebee RX, og ellers er PicSils Azor-grips (3-finger eller 2-finger) et rigtig godt bud.

Grebsstyrke

For nogen kan grebsstyrke også være en grund til at købe grips, og det kan også være en fordel, hvis man skal lave øvelser i barren i længere tid, f.eks. mange kipping pull-ups.

PicSils Eagle Grips og Reyllens Gecko Series er med grebsstyrke i højsædet, og det er næsten sværere at komme ned fra barren igen end at komme op, da de klistrer sig fast til barren. Dog skal man være forberedt på at holdbarheden er lidt kortere på disse, fordi de bliver hurtigere slidt pga. friktionen med barren.

Gecko og Eagle grips er for dig der aldrig vil miste grebsstyrke, selv med (blod,) sved (og tårer) indblandet. Reyllen Gecko kommer som 2-finger, 3-finger og fingerless og PicSil Eagle Grips kommer som 2-finger og 3-finger.

3. Hvilken størrelse skal jeg bruge?

Når det kommer til valg af størrelse på dine grips, så er der et par ting som kan spille ind i forhold til at vælge den helt rigtige første gang. Vi gennemgår herunder de ting du skal være opmærksom på, når du bestemmer dig for størrelsen på dine grips.

Størrelsen kan være en smagssag, så derfor kan det godt være den størrelse du ender med ikke passer perfekt til dig alligevel, men du bør være bedre stillet til at vælge den mest rigtige størrelse til dig. Får du dog en størrelse hjem som er for stor eller for lille, så kan du selvfølgelig altid benytte dig af vores gratis ombytning, hvor vi ombytter ubrugte varer til en anden størrelse – uden beregning, naturligvis.

The Dowel Effect

The Dowel Effect er et effektivt redskab til at give dine grips en bedre grebsstyrke, når du hænger i barren eller ringene.

The Dowel Effect, eller “dyveleffekten”, som man kan oversætte det direkte til, skaber et ekstra fold for enden af dine grips ud mod fingrene, og når denne del bliver lagt over barren eller i ringene, så skaber det en form for modhager, der gør dit greb endnu stærkere.

Effekten og følelsen er en smagssag, men det skal tages op til overvejelse, inden man bestemmer sig for en størrelse på sine grips. Det er dog en rigtig god idé hvis man ofte udfordres på grebsstyrken i sine pull-ups eller andre gymnastiske øvelser.

 

Størrelser og Egenskaber

For at finde den størrelse der anbefales til dig, så skal du måle din håndflade. Der måles altså fra dit håndled og op til der hvor din finger starter.

Størrelserne varierer alt efter om du har det bedst med at bruge dine grips med eller uden “The Dowel Effect”.

Herunder er et billede der illustrerer hvor du skal måle din håndflade til og fra, og samtidig hvilken størrelse der anbefales alt efter hvad du måler til.

Se det som en vejledende hjælp, da størrelser kan variere efter smag og behag.

Størrelsesguide

PicSil

Reyllen

Skriv til os

Er du stadig i tvivl om hvilke grips du skal vælge, så står vi altid klar til at hjælpe dig med at vælge.

Du fanger os enten via chat-funktionen eller vores kontakt-formular. Du er også altid velkommen til at ringe til os på +45 25 94 09 59

Vi glæder os til at hjælpe dig!

199 kr
  •  

– 3-finger system
– Optimeret form for komfort og holdbarhed
– Kan bukkes ned over håndleddet, når de ikke bruges i eksempelvis en workout
– False-grip protection til blandt andet strict muscle-ups