Gymnastic grips - til Crossfit og fitness

Hvad skal grips bruges til?

Har du forsøgt dig med pull-ups, toes-to-bar, muscle-ups eller måske en “skin-the-cat” i ringene i dit fitness-center eller din Crossfit-box? Så har du måske også prøvet at få revet dine hænder op eller haft hård hud i håndfladerne? Det kan betyde at du ikke kan lave meget andet end at køre på assault bike den næste uge, og hvem gider det? Måske er gymnastic grips løsningen for dig.

Gymnastiske grips blev udviklet til gymnaster som lavede en masse øvelser hvor deres greb var et af de vigtigste redskaber. For at undgå sår i håndfladerne, så brugte man grips for at minimere friktion i hænderne og derved undgå skader. De seneste par år har disse grips dog også gjort sit indtog især i Crossfit-centrene, men også fitness-centre rundt omkring.

Med de mange øvelser i gymnastiske ringe eller i barren som bliver mere og mere populære, så kan et sæt gymnastiske grips være vejen til at holde dine hænder pæne og fri for hård og oprevet hud!

Se alle produkterne herunder...

Hvilke grips skal jeg vælge?

Der er efterhånden mange bud på det perfekte sæt gymnastic grips til Crossfit og fitness, og det kan være svært at vælge hvilke grips man skal have.

Er du ikke sikker på hvilken model eller størrelse du skal vælge? Så har vi heldigvis lavet en guide. Guiden kommer til at tage udgangspunkt i de grips vi selv forhandler, nemlig gymnastic grips fra Reyllen Fitness, samt en blanding af både deres og vores erfaringer. Du finder guiden længere nede på denne side.

Kort om Reyllen Fitness grips

Reyllen Fitness er lokaliseret i England og er et af de nyere brands på markedet inden for træningsudstyr, men fik et kæmpe skulderklap ved at vinde en test imellem 30 forskellige brands af gymnastic grips lavet af Crossfit-atleten Jacob Heppner. Derudover har vi i Repbasics selv testet en del grips, og her er valget også faldet på Reyllens grips.

Ligesom Repbasics, så har Reyllen også forsøgt at gøre noget ved nogle af de belastende områder i deres produkter, som betyder at produkterne er 100% veganske (ingen læder fra dyr) og deres indpakning er lavet af bionedbrydeligt genbrugsplast – ligesom det vi sender produkterne til dig i…

Den ultimate guide til at vælge de rigtige grips

For at være ærlig, så er det nok de færreste der ved hvad de gerne vil have, når de leder efter deres første sæt grips til enten deres Crossfit- eller fitnesstræning. Det kan være svært at vide hvilke faktorer du skal gå efter, for at få fingrene i (hehe) de helt rigtige grips første gang.

Derfor vil vi i Repbasics gerne tage dig igennem tre steps, så du kommer nærmere at vælge de helt rigtige grips til dig selv. Eller i hvert fald blive klogere på hvad der passer bedst til lige netop dine behov.

 

1. Hvilken model skal jeg vælge?

Siden den klassiske 2-finger gymnastiske grip kom frem for mange år siden, så er der kommet forskellige præferencer inden for grips, hvilket også har betydet at der er kommet flere modeller til. Derfor er det første du skal overveje, om du ønsker et sæt grips med plads til to fingre, tre fingre eller et sæt grips helt uden fingre.

2-finger grips

2-finger grips er den klassiske gymnastiske grip som har været brugt af gymnaster i mange år.

Kendetegnet ved denne type grips er at den kun dækker det mest udsatte område i hånden og du får derfor maksimal feeling med barren eller ringene med din hånd på de andre områder i håndfladen. Hvis man ikke så godt kan lide at have et ekstra lag i hånden, så kan denne slags grips være den bedste mulighed for at få en optimal beskyttelse uden slet ikke at have kontakt med barre eller ringe i håndfladen.

2-finger grips er et rigtig godt valg til hvis du skal lave mere statisk og styrkebaseret gymnastik i ringene eller barren i forhold til hvis du f.eks. laver mange Crossfit-workouts.

3-finger grips

3-finger grips er især blevet populære inden for fitness og Crossfit de seneste år, og især under mere dynamiske øvelser eller mange gentagelser i træk (for eksempel i en workout), kan det være rart at have et sæt grips der dækker hele håndfladen.

Disse grips er formet naturligt efter hånden således at du ikke føler du har en plade liggende imellem barre/ringe og håndflade, når du træner, samt fuld mobilitet i din tommelfinger.

3-finger grips kan derudover bukkes bagover spændet, så det ikke sidder i vejen når du laver øvelser hvor du ikke skal bruge beskyttelse til hænderne, men heller ikke vil tage dine grips af og på.

Fingerless grips

Efter 3-finger grips blev populært, så begyndte man at se flere og flere atleter bruge deres grips uden at bruge fingerhullerne. Det giver et bedre grip fordi mere af barren er i kontakt med gripfladen og ikke dine fingre.

Fingerless grips er for dig der hurtigt vil have dine grips af vejen når du ikke bruger dem uden at bøvle med at tage dem af og på, og ikke har et behov for at dine grips sidder på en bestemt måde.

Ligesom 3-finger modellen, så kan fingerless også både bukkes bagover efter behov og er formet naturligt efter din hånd.

2. Hvad for noget materiale vil jeg foretrække?

I dette afsnit af vores guide er vi kommet til materialet som vores grips er lavet i, og her går vi lidt mere specifikt ind i Reyllens grips. Forskellen i de forskellige typer af materialer i gymnastiske grips kan have meget at sige i forhold til produktets holdbarhed (for lad os nu bare være ærlige, de holder ikke for evigt…), produktets grebsstyrke og produktets komfort.

Hos Repbasics har vi valgt, efter flere forskellige tests, at forhandle to forskellige serier af grips, og det bliver også dem vi guider dig igennem i dag. De to forskellige serier vi har valgt at tilbyde jer, er Reyllens “Gecko series” og “Bumblebee series 2”

Bumblebee Series 2

Reyllens bumblebee grips var dem der startede deres indtog på gymnastic grips markedet og nu er de kommet med en ny og forbedret udgave i deres Series 2.

Bumblebee er måske de mest all-round grips på markedet hvor holdbarhed og komfort er nogle af de ting der er lagt størst vægt på i udviklingen. Det bløde materiale giver en rar fornemmelse når du hænger i barren eller ringene og da grebsstyrken er sænket lidt for denne model, så betyder det at de alt andet lige kan holde lidt længere end dens søskende.

Bumblebee er for dig der ønsker en komfortabel oplevelse med et sæt grips og som mest skal bruge dem for ikke at få håndfladerne revet op eller komme hjem med hård hud efter din træning.

Gecko Series

Navnet “Gecko” kommer af dyret af samme navn, som har en evne til at sidde fast på alt (og alle)… det samme kan denne serie af grips, og det bliver nærmest sværere at komme ned igen end at hænge fast, når først du er der.

Geckos opbygning har fået samme indvendige flade som Bumblebee for at holde komforten høj, men i forhold til den populære storebror, så er grebsstyrken helt fantastisk. Ydermaterialet gør det til en leg at holde ordentligt fat i barren eller ringene over en længere periode, og er især brugbart når du forsøger dig med mange gentagelser i træk i eksempelvis en Crossfit-workout. Den øgede grebsstyre kan i nogen tilfælde betyde en lidt kortere holdbarhed.

Gecko Series er for dig der aldrig vil miste grebsstyrke, selv med (blod,) sved (og tårer) indblandet.

3. Hvilken størrelse skal jeg bruge?

Når det kommer til valg af størrelse på dine grips, så er der et par ting som kan spille ind i forhold til at vælge den helt rigtige første gang. Vi gennemgår herunder de ting du skal være opmærksom på, når du bestemmer dig for størrelsen på dine grips.

Størrelsen kan være en smagssag, så derfor kan det godt være den størrelse du ender med ikke passer perfekt til dig alligevel, men du bør være bedre stillet til at vælge den mest rigtige størrelse til dig. Får du dog en størrelse hjem som er for stor eller for lille, så kan du selvfølgelig altid benytte dig af vores gratis ombytning, hvor vi ombytter ubrugte varer til en anden størrelse – uden beregning, naturligvis.

The Dowel Effect

The Dowel Effect er et effektivt redskab til at give dine grips en bedre grebsstyrke, når du hænger i barren eller ringene.

The Dowel Effect, eller “dyveleffekten”, som man kan oversætte det direkte til, skaber et ekstra fold for enden af dine grips ud mod fingrene, og når denne del bliver lagt over barren eller i ringene, så skaber det en form for modhager, der gør dit greb endnu stærkere.

Effekten og følelsen er en smagssag, men det skal tages op til overvejelse, inden man bestemmer sig for en størrelse på sine grips. Det er dog en rigtig god idé hvis man ofte udfordres på grebsstyrken i sine pull-ups eller andre gymnastiske øvelser.

 

Størrelser og Egenskaber

For at finde den størrelse der anbefales til dig, så skal du måle din håndflade. Der måles altså fra dit håndled og op til der hvor din finger starter.

Størrelserne varierer alt efter om du har det bedst med at bruge dine grips med eller uden “The Dowel Effect”.

Herunder er et billede der illustrerer hvor du skal måle din håndflade til og fra, og samtidig hvilken størrelse der anbefales alt efter hvad du måler til.

Se det som en vejledende hjælp, da størrelser kan variere efter smag og behag.

Størrelser og kvaliteter

Skriv til os

Er du stadig i tvivl om hvilke grips du skal vælge, så står vi altid klar til at hjælpe dig med at vælge.

Du fanger os enten via chat-funktionen eller vores kontakt-formular. Du er også altid velkommen til at ringe til os på +45 25 94 09 59

Vi glæder os til at hjælpe dig!