Dag-til-dag levering (bestil inden kl 14)
Fri fragt til DK ved køb over 500 kr.
Gratis ombytning
Ét træ plantet pr. produkt
Gratis afhentning i Aarhus C
Previous slide
Next slide

Speed rope og sjippetov guide

Se et udvalg af vores speed ropes og sjippetove her...

Ved du allerede hvad du leder efter? Spring frem her...

Den ultimative guide til at vælge det rigtige speed rope eller sjippetov

Speed ropes og sjippetove til crossfit og træning

Træning inde, træning ude, træning uanset hvor du er. Et sjippetov er en alsidig måde at få pulsen op på og træne både styrke og kondition. Når du er på farten, er det nemt at pakke dit sjippetov eller speed rope i tasken, og du kan nemt få en workout klemt ind på under 30 minutter, der udfordrer dig.


Behovet og dermed valg af sjippetov eller speed rope er individuelt, og derfor hjælper vi dig her igennem nogle af de ting du skal overveje, for at kunne vælge, hvad der er det rigtige for dig.

Speed rope eller sjippetov?

Hos Repbasics forhandler vi både speed ropes og sjippetove. Speed ropes er primært til dem der dyrker Crossfit og gerne vil lave sine “single unders”, “double unders” eller “triple unders” så hurtigt som muligt. Sjippetove bidrager til en mere udfordrende konditions-, koordinations- og styrketræning, alt efter hvilket man vælger. Herunder har vi forsøgt at svare på nogle af de spørgsmål vi ofte får, når det kommer til valg af det rigtige speed rope eller sjippetov og delt guiden op i 2 sektioner: 1 til speed ropes og 1 til sjippetove.


Speed ropes til Crossfit og double unders

Vores speed ropes er geniale til Crossfit og til double unders, fordi kablet i et speed rope er tyndt og har minimal friktion i luften. Derudover er der i de bedste af vores speed ropes kuglelejer i håndtagene, så det svinger endnu hurtigere og med endnu mindre friktion. Du har samtidig mulighed for at skifte standardkablet ud med et tyndere kabel som for eksempel Bare Wire eller Ultra Thin Cable Det betyder at du har mulighed for at investere i et par gode håndtag, og når kablet er slidt, så kan du nøjes med at skifte det.

Hvilket speed rope skal jeg vælge?

Vi har udvalgt tre speed ropes fra det velkendte amerikanske brand EliteSRS. Herunder guider vi dig til at vælge et speed rope ud fra dit niveau, budget og præferencer. Disse speed ropes er udviklet specielt til Crossfit og er perfekte til at lave double unders.

EliteSRS Ultra Light 3.0

Det gode nybegynder valg

Er du lige begyndt til Crossfit og måske gerne vil starte roligt ud, så anbefaler vi vores EliteSRS Ultra Light 3.0, da det er uden kuglelejer i håndtagene og derfor nemmere selv at styre farten på. Det er lette håndtag, men giver stadig muligheden for at få “følelse” med ropet, så du kan lære og lave double unders. 

EliteSRS Surge 3.0

Til den ambitiøse og kvalitetsbevidste

Har du mod på lidt mere, eller er du allerede godt i gang med dine double unders, så anbefaler vi et EliteSRS Surge 3.0. Det er et rigtig godt speed rope med gode kuglelejer i håndtagene, som vil kunne dække behovet for de fleste, hvor håndtagene er bygget af aluminium og hårdt skum, der gør at dine hænder ikke glider, selvom du sveder. 

EliteSRS Bullet COMP

Når kun det bedste er godt nok

Er du en ambitiøs atlet inden for Crossfit, eller bare en gadgetfreak som os, så skal du have fingrene i det speed rope på markedet med de ubestridt bedste kuglelejer og i øvrigt et lækkert feel; EliteSRS Bullet COMP. Det kan nærmest spinne for evigt, og de nubrede håndtag giver et godt greb uanset hvor meget du sveder.

Kabler til speed ropes

Kablerne på vores speed ropes kan udskiftes så det passer perfekt til dit behov. Vi har 4 forskellige kabler der alle sammen har forskellige funktioner. Lettere kabler til endnu hurtigere double unders, et tykkere udendørs kabel til Surge 3.0, eller bare et replacement kabel når det gamle er blevet helt slidt op. 

Se vores udvalg af kabler her...

Ultra Thin Cable

Det tyndeste og letteste kabel vi har, så du virkelig kan sætte fart på dine double unders.

Replacement Cable

Med et Replacement cable, kan du nemt skifte et slidt kabel ud. Passer til alle vores speedropes.

Bare Wire Cable

Med et kabel uden nylon coating kan du opnå en lavere vægt og en højere hastighed.

Outdoor Cable

Et kabel med en tykkere coating, som gør det mere slidstærkt, så du kan bruge det udenfor. Kun til Surge 3.0.

Sjippetov til konditionstræning og styrketræning

Et sjippetov kan bruges på mange måder, men uanset hvordan du bruger det og hvilket sjippetov du vælger, så lover vi dig, at du nok skal få sved på panden. Vi har flere forskellige sjippetove, og det handler både om niveau og ambition, når du skal vælge det rigtige.

Hvilket sjippetov skal jeg vælge?

Vi har udvalgt 3 Sjippetove, som er perfekte til styrke- og konditionstræning. Herunder guider vi dig til det rette valg. Disse EliteSRS sjippetove er udviklet til konditions- og styrketræning og er perfekte til at give en god workout, eller lære nye tricks og teknikker.

EliteSRS Fit + Sjippetov

Fit+ er det tætteste vi kommer på et standard sjippetov, som kan bruges til det meste. Det kan både bruges til at sjippe for at træne kondition og styrke, men kan også bruges til freestyle-sjipning og til at lave tricks. Det er et godt begynder-sjippetov, men selv hvis du er øvet, så kan du stadig blive udfordret af at sjippe med et Fit+, fordi du blot kan forlænge træningen eller sjippe hurtigere.

EliteSRS Fit + Beaded Sjippetov

“Beads” betyder perler, og det er fordi sjippetovet her har 5 cm plastikstykker på hele kablet, for at give større modstand, når du svinger sjippetovet og for at give en øget vægt, der gør det hårdere. På grund af sjippetovets design med plastikstykker, holder det den samme form, både mens du sjipper, men også efter længere brug. Hvis du efterhånden er blevet god til at sjippe, så kan et beaded sjippetov være et udfordrende næste step!

Heavy Jump Rope

Leder du efter et sjippetov med ekstra vægt, så er Heavy Jump Rope en god mulighed for at teste skuldrene i din næste træning. At sjippe med et tungt sjippetov er noget helt andet end at sjippe med enten et speed rope eller et almindeligt sjippetov, men faktisk er det god træning. Bliver du god med et tungt sjippetov, så kan du helt sikkert få en fordel, når du skifter tilbage til dit almindelige sjippetov eller speed rope.

Hvordan vælger jeg den rigtige længde på mit speed rope eller sjippetov?

Mål efter din højde: Den nemmeste måde at vælge længden på dit sjippetov, er at stille sig på det, med den ene fod, og med det ene håndtag lige omkring midten af brystkassen.

Træk så den anden del af kablet op til midt på det andet bryst, og hold fast i kablet. Herefter kan du indstille kablet efter at det netop går til midten af brystet imens det stadig kan gå under din fod.

videoen herunder kan du se det illustreret.

Start med blot at justere håndtaget, så du ikke klipper noget af kablet i første omgang, og når du så er sikker på længden fungerer for dig, så kan du klippe den overskydende del af.

Hvis du er nybegynder, så anbefaler vi at du lægger 5-10 centimeter til længden, da du ofte vil svinge lidt mere med armene, når du sjipper eller øver double unders, og i takt med at du kan styre det, så kan du klippe en lille smule mere af.

udendørs sjipning

Der er flere muligheder for at kunne sippe udenfor, også på grove underlag som asfalt eller småsten. 

Flere af vores sjippetove kan sagtens bruges udendørs, men er ikke decideret udendørs sjippetove.

Både Fit+ og Fit+ Beaded sjippetove kan bruges udendørs, og det samme kan Heavy Jump Rope.Vil du gerne have et speed rope, der kan bruges udendørs, så anbefaler vi et Surge 3.0 med et Outdoor Cable til.

Vi har gjort det nemt for dig, og samlet det her som et Udendørs Sjippetov.

Måtte til sjippetov eller speed rope

En måtte er en perfekt løsning til at skabe et godt underlag til dit sjippetov eller speed rope, både inde og ude. Den reducerer chancen for skader, da underlaget er mere skånsomt for dine led, og samtidig passer bedre på dit speed rope end hvad asfalten i indkørslen gør.

Uanset hvilket sjippetov eller speed rope du bruger udendørs, så er det klart at et groft underlag som asfalt eller grus vil slide mere på det end gulvet i dit træningscenter.

Derfor har du mulighed for at beskytte dit sjippetov eller speed rope, når du træner udendørs, ved at bruge en EliteSRS Jump rope-måtte.

Den kommer i to størrelser, hvoraf standard-størrelsen godt kan smides i bilen og jumbo-størrelse er bedst til at rulle ud hvor den opbevares.

Vores Jump rope-måtte er ikke kun god til at beskytte dit kabel på dit sjippetov eller speed rope, når du sjipper udendørs, men den vil også absorbere en del af de stød, der ellers ville belaste knæ og led i kroppen, når du sjipper meget.

Har du kun brug for en måtte til at tage på ryggen, når du gerne vil i parken eller et andet sted hen og sjippe, så anbefaler vi i stedet vores yogamåtte med genanvendt EVA-skum og kork, da den er meget nemmere at transportere.

udendørs sjippetov speed rope måtte

Sjippetov til børn

Skal dine børn også have samme glæde af at sjippe som dig selv? Mange af vores sjippetove er lavet, så de kan justeres i længden, og derfor kan de indstilles til enhver højde. Både vores Fit+ og Fit+ Beaded sjippetove kan indstilles, og det samme kan alle vores speed ropes, Ultra Light, Surge 3.0 og Bullet COMP. Du kan bruge vores guide ovenfor til at få den rigtige længde på et speed rope eller sjippetov til børn.

Skriv til os

Er du stadig i tvivl om hvilket speed rope eller sjippetov du skal vælge, så står vi altid klar til at hjælpe dig med at vælge.

Du fanger os enten via chat-funktionen eller vores kontakt-formular. Du er også altid velkommen til at ringe til os på +45 25 94 09 59

Vi glæder os til at hjælpe dig!

Scroll to Top