Dag-til-dag levering (bestil inden kl 14)
Fri fragt til DK ved køb over 500 kr.
Gratis ombytning
Ét træ plantet pr. produkt
Gratis afhentning i Aarhus C
Previous slide
Next slide

Materialer

Det er vigtigt for os, at vælge ordentlige materialer. Noget, der er endnu vigtigere for os, er at vælge de rigtige materialer.

Når vi udvælger materialer, så læner vi os altid op ad vores designprincipper. Det betyder, at vi vælger materialer ud fra, hvad der er funktionelt, holdbart og mest ansvarligt. 

Forskellige materialer har forskellige fordele og ulemper. Vi vil prøve at forklare nogle af de materialer vi bruger her og hvilke stærke og mindre stærke sider de har. 

Bomuld

Bomuld er et naturligt fiber, der er naturligt åndbar, har en god svedabsorbering og ikke optager dårlig lugt på samme måde som kunststoffer. Bomuld er dog også et materiale, der optager meget væske, som betyder det kan blive tungt, når det kommer i kontakt med sved. Derfor kan det blandes med eksempelvis polyester, for at sikre en hurtigere tørring, så du ikke får en tung og kold t-shirt eller træningstop, fordi du sveder.

Bomuld er samtidig også et belastende fiber at dyrke, som kræver meget vand og det tager desuden lang tid, hvis det skal gøres uden kemikalier. Derudover er økologisk bomuld en knap ressource, der gør at prisniveauet på bomuld kun er gået én vej, og det giver udfordringer i forhold til forsyning.

På grund af de store udfordringer med vandforbruget i dyrkningen af bomuld og den begrænsede forsyning, er det oplagt at kigge i retning af alternativer til bomuld.

Mange af vores produkter indeholder bomuld, blandt andre vores t-shirts og toppe og vores sokker.

Polyester

Polyester er et klassisk kunststoft, som har været brugt i mange år. Dets fordele er at det kan tørre hurtigt og derfor fjerne sved fra kroppen hurtigere end eksempelvis bomuld. Derudover er det et ekstremt stærkt fiber, som giver produkter indeholdende polyester en fantastisk holdbarhed, hvilket også er derfor vi bruger polyester i vores t-shirts, sokker, hoodies og shorts.

Vi forsøger at bruge genbrugspolyester i vores produkter, hvor det er muligt, blandt andet i vores Repbasics Functional Shorts.

Elastan (Spandex)

I produkter, der skal være fleksible, bruger vi elastan. Elastan har, som navnet antyder, en fantastisk elasticitet, der både gør at tøjet bevæger sig med din krop, men det gør også at tøjet i meget længere tid holder pasformen, og som gør at du kan bruge dit tøj fra os i mange år. Af samme årsag bruger vi det både i t-shirts, shorts og strømper, ofte i små mængder.

Elastan er til gengæld svært at genbruge, og i øvrigt svært at separere fra andre fibre i en metervare. Derfor er det også relevant at kigge på andre stofsammensætninger på sigt, der bedre kan genbruges og samtidig har samme fleksibilitet som metervarer indeholdende elastan.

Kork

Meget få ting er rigtig bæredygtige, men kork er virkelig godt på vej. Når du producerer kork, så foregår det ved at skrælle bark af egetræer og tørre det til det der holder din vin i flasker, men som nu også kan bruges til meget andet, herunder træningsudstyr. Ved ikke at fælde eller plukke noget i fremstillingsprocessen, så betyder det at kork har en mindre impact på jordens ressourcer end andre materialer, og barken på egetræerne får lov at regenerere barken over 9 år helt naturligt. Så længe egetræet står uden bark, optager det 3-5 gange så meget CO2 som det gør med bark på. Derved får du altså både udvundet et brugbart materiale af et træ, der får lov at leve videre, men det hjælper samtidig til en renere planet undervejs.

Scroll to Top